Hootenanny

Voor ons zal het nieuwe jaar pas beginnen als ook de Britten over de streep getrokken zijn. Wij gaan niet slapen voor we het vuurwerk in Londen gezien hebben.

Schuld daaraan is Jools Holland met zijn jaarlijkse Hootenanny. Jools zat ooit aan de toetsen bij Squeeze, die u onder andere kent van Another Nail for My Heart, Tempted en Cool for Cats.

Al jaren presenteert hij het bekende Later with Jools, waarin hij zowel nieuw als oud muziektalent een podium verleent. Vaak speelt hij een stukje mee op de piano.

Sinds oudejaar 1993 zijn ook de laatste uren van het jaar gereserveerd voor Jools. Zolang gaat zijn programma Hootenanny intussen al mee. Ieder jaar wordt Jools een klein beetje krommer, maar hij zit nog altijd vol met vuurwerk.

Soms vallen we gewoon uit de zetel van verbazing. Ooit zagen we hier, voor het eerst in ons leven,  een jonge Amy Winehouse, toen nog zonder beehive. We wisten direct dat het een goed jaar zou worden. Enkele jaren later verslikten we ons alweer in de cava met  Seasick Steve en Adèle.

Zo verwachten we dat het ook dit jaar weer zal gaan. Na het eindejaarsdiner hopen we weer tevreden en met dikke buikjes naar Jools te kunnen kijken.

Amy zal er helaas niet meer bij zijn. Toch wordt het ook nu weer de moeite: Cyndi Lauper, Sandie Shaw,  Aloe Blacc, James Morrison en nog veel meer interessante gasten. Zelfs Caro Emerald komt, uit het verre Nederland.

Als u het nog niet kent, moet u toch eens even kijken. BBC2, ietsje na middernacht.

Ik wens u alvast een mooi jaar. Vrede op aarde en eten voor iedereen zal ook in 2012 wel weer te veel gevraagd zijn. Hou het wat rustig met dat vuurwerk, het is zo zielig voor de beesten.

Foto: http://flickr.com/photo/60754591@N00/3478852520;
photographer Damien Everett

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Televisie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Hootenanny

  1. Klinkt interessant, ik zal eraan denken.
    De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, met veel geluk en gezondheid.
    Marion

  2. deijsprinses zegt:

    Ik ken het niet maar misschien een aanrader voor volgend jaar!
    Alles wat je maar wilt in dit nieuwe jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s