Uitgezonden: tips voor de beginnende uitzendkracht, deel 2

Overal kom je nieuwe vriendjes tegen.

Zoals beloofd wil ik het even hebben over de financiële kant van uitzendwerk.

De ene opdracht zal wat meer opbrengen dan de andere, maar het is waarschijnlijk dat u als uitzendkracht minder zal verdienen dan een vaste werknemer. Per slot van rekening moeten de mensen van het interimkantoor ook eten. De kaas van uw brood, bijvoorbeeld.

Daar staan wat financiële compensaties tegenover:

 • Uw tijdelijke collega’s zijn niet vertrouwd met uw garderobe. Het maakt dus niets uit dat u dat jasje drie jaar na elkaar draagt. Op uw kapsel en uw haarkleur zijn ze ook nog niet uitgekeken, dus hou alles maar zoals het is. Dat spaart een hoop geld uit.
 • Alles is nieuw en interessant voor u, dus u gaat geen dingen kopen uit verveling. U haalt uw entertainment uit het observeren van de voortdurend nieuwe omgeving. Dat kost u niks.
 • Uw computer op het werk is maar eventjes van u en bovendien wordt u per uur betaald. Geen tijd voor online shoppen dus. Weer geld gespaard.
 • U staat onderaan de pikorde in het bedrijf, en u bent er toch maar voor even. Het heeft dus geen zin om iemand proberen te imponeren met dure spullen en verre reisjes. Geen keeping up with the Joneses. Een ongelofelijke besparing.
 • U hoeft niet mee te doen aan inzamelingen voor verjaardagen, huwelijken en babietjes van collega’s. Niemand neemt u dat kwalijk, want ach, u kent die mensen nauwelijks.
 • Uw uurloon iedere week zwart op wit op een contract zien staan doet u beseffen hoeveel minuten labeur iedere euro heeft gevergd. U denkt wel twee keer na eer u het laat rollen.
 • U maakt zo’n ongelofelijke dingen mee dat u er een boek kan over schrijven. U schrijft het boek en het wordt een internationale bestseller. En een film. Met Johnny Depp. Voor u het beseft hebt u een verwarmd zwembad in de tuin laten aanleggen.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in De wonderlijke wereld, Werk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Uitgezonden: tips voor de beginnende uitzendkracht, deel 2

 1. Dat laatste hè. Ik zeg meteen mijn vaste baan op morgen! Maar dan wel die film met George Clooney 😉

 2. appelig zegt:

  Dat klinkt positief die uitzendbaantjes. Ik zou maar snel aan dat boek beginnen, ik ben er benieuwd naar 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s