Twinkeloogjes

Niet zo lang geleden las ik dat Herman Brusselmans, met wie het toen niet zo goed ging, een groot deel van zijn dagen doorbracht met het kijken naar oude popvideo’s uit zijn jeugd, op YouTube. Dat vond ik grappig, want ik heb daar ook soms de neiging toe.

Nu is Herman B. wat ouder dan ik, maar vermoedelijk heeft hij het over popmuziek uit de jaren 60 en 70. Dat was nog eens vrolijke muziek. Als Herman B. daar naar luisterde tijdens zijn zwarte momenten, zal hem dat beslist deugd gedaan hebben.

Natuurlijk werden er in die tijd ook veel stomvervelende dingen gemaakt. Er waren ook veel slows en ballads bij, waar ik het niet zo voor heb. Maar vooral de dansbare vrolijkheid van veel popmuziek van toen blijft bij,  in het bijzonder enkele zeer opbeurende singles van de Engelse band the Tremeloes.

Begin de jaren zestig gaf Decca de Tremeloes een platencontract terwijl ze de Beatles de deur wezen want gitaargroepjes hadden hun tijd gehad.

Zo ziet u maar, u moet zelf ook niet wanhopen als u zich niet geapprecieerd voelt, het ligt niet noodzakelijk aan u.

The Tremeloes dus, die vooral bekend werden met o.a. een cover van Cat Stevens’ Here Comes My Baby, met Suddenly You Love Me, Once on a Sunday Morning, I Like It That Way en de prachtige harmonieën van waarschijnlijk hun grootste hit, Silence is Golden. Zij zijn ook de band achter Yellow River van Christie (Joe Dassin’s L’Amerique). Het waren alle vier prima zangers en ze brachten pretentieloze feelgood muziek waarbij je niet stil kon zitten.

Luister zelf maar en kijk naar hun twinkeloogjes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Twinkeloogjes

  1. ejwblog zegt:

    Een leuke band met vrolijke deuntjes.
    Silence is Golden was iets minder uitbundig maar mooi.
    Weer even genoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s